AKO VYPLNIŤ REGISTRÁCIU PREVÁDZKARNE
Regionálna veterinárna a potravinová správa
..........V..r..a.n...o..v..n..a..d...T..o..p..ľ.o..u.......................................
.............................................................................
....................................................................... .Û
|
|
|
|
|
ŽIADOSŤ o registráciu
prevádzkarne prvovýrobcu pre prvotné produkty rybolovu, vajcia, med, mäso hydiny a králikov, voľne žijúcu zver a zverinu z nej
podľa § 40 zákona č. 39/2007 Z. z. o veterinárnej starostlivosti a v súlade s článkom 6 Nariadenia (ES) č. 852/2004
Vytlačte si kópiu tohto tlačiva a vyplňte ju čitateľne veľkými tlačenými písmenami, alebo vyplňte tlačivo v počítači. Po vyplnení príslušnej časti/častí a bodov uveďte v konečnej 3. časti (na str. 5) dátum a podpis osoby oprávnenej konať menom podnikateľa/ alebo podpis fyzickej osoby, ktorá nie je podnikateľom. Žiadosť (príslušné vyplnené strany) sa podáva alebo zasiela poštou na adresu územne príslušnej (územná príslušnosť podľa adresy prevádzkarne) regionálnej veterinárnej a potravinovej správy- zoznam a adresy RVPS sú v Prílohe 1.Û
|
|
Časť 1. Potravinársky podnik1) a prevádzkareň,2) pre ktorú sa žiada o registráciu: |
|
A. Obchodné meno a sídlo (ulica, popisné číslo, PSČ, obec), ak ide o PPP- právnickú osobu: |
IČO: |
B. Meno, priezvisko a miesto podnikania (ulica, popisné číslo, PSČ, obec), ak ide o PPP- fyzickú osobu- podnikateľa: |
IČO: |
A./B. Osoba /osoby oprávnené konať menom podnikateľ a : |
|
A./B: Adresa prevádzkarne 2) alebo miesta vykonávania činnosti, pre ktoré sa žiada o registráciu (ulica, popisné číslo, PSČ, obec)- okrem sprostredkovateľov a prepravcov): |
|
A./B. Meno a adresa osoby zodpovednej za hygienu operácií : a ak je to vhodné aj: meno, priezvisko a adresa osoby zodpovednej za dozor z hľadiska hygieny nad osobami, ktoré zaobchádzajú s potravinami živočíšneho pôvodu:
(=osoba uvedená v dokumentácii správnej hygienickej praxe uvedenej fyzickej osoby/len ak nie je totožná s prevádzkovateľom potravinárskeho podniku) |
|
C. Meno, priezvisko, miesto (adresa - ulica, popisné číslo, PSČ, obec) trval é ho pobytu- bydliska ,ak ide o PPP- fyzickú osobu, ktorá nie je podnikateľom, napr. súkromne hospodáriaceho roľníka, drobnochovateľa a pod):
JAROSLAV TRUDIK KARAFIATOVÁ25 09207 VČIELKOVO |
Dátum narodenia:
07.12.1897 |
C. Miesto/adresa hospodárskej usadlosti /=prevádzkarne 2) /miesta vykonávania činnosti fyzickej osoby podľa C, ak nie je totožná s adresou trvalého bydliska: |
|
A./B. aj C.: Telefónne číslo: 0901123456 a/alebo e - mailová adresa (elektronická pošta): trudik@gmol.com |
|
(vyplniť kontakt, na ktorom sa môže RVPS so žiadateľom v prípade potreby spojiť, napr. pri vykonávaní úradných kontrol alebo v prípade naliehavých situácií) |
1 ) „potravinársky podnik“ znamená akýkoľvek podnik, štátny alebo súkromný, vykonávajúci, či už pre zisk, alebo nie, ktorúkoľvek z činností súvisiacich s ktorýmkoľvek stupňom výroby, spracúvania a distribúcie potravín; „prev ád z kov ateľ p otrav i nársk eho podniku“(PPP) znamená fyzické alebo právnické osoby zodpovedné za zabezpečenie toho, aby sa v potravinárskom podniku pod ich kontrolou plnili požiadavky potravinového práva [ nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 178/2002 z 28. januára 2002, ktorým sa ustanovujú všeobecné zásady a požiadavky potravinového práva, zriaďuje Európsky úrad pre bezpečnosť potravín a stanovujú postupy v záležitostiach bezpečnosti potravín (Ú. v. ES L 31, 1. 2. 2002) v platnom znení.]
2 ) „prevádzkareň“ znamená každú jednotku potravinárskeho podniku;[nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 z 29. apríla 2004 o hygiene potravín (Ú. v. EÚ L 139, 30. 4. 2004)],
Časť 2. Druh(y) a rozsah vykonávanej činnosti/í/ vo vyššie uvedenej prevádzkarni2)/pod kontrolou vyššie uvedeného PPP 1): |
Vyznačte x podľa predtlače produkciu alebo manipuláciu s produktmi živočíšneho pôvodu, druhy produktov živočíšneho pôvodu určených na ľudskú spotrebu a druh a rozsah činnosti, pre ktoré žiadate o registráciu vyššie uvedenej prevádzkarne 2): |
I. PRVOVÝROBCOVIA - dodávanie (priamy predaj) malých množstiev prvotných produktov živočíšneho pôvodu, malých množstiev mäsa hydiny alebo králikov zabitých na farme, malých množstiev voľne žijúcej zveri: |
1. c Priame dodávanie (predaj) prvovýrobcom malého množstva PRVOTNÝCH PRODUKTOV RYBOLOVU z vlastnej farmy, ktorých povaha sa podstatne nezmenila ( živé ryby alebo aj po zabití a/alebo vykrvení, vypitvaní, chladení a zaľadovaní v prepravných kontajneroch na úrovni prvovýroby):
+Uviesť názvy a adresy jednotlivých predajní/ reštaurácií/zariadení spoločného stravovania: |
2. c Priame dodávanie (predaj) malého množstva netriedených VAJEC z vlastnej produkcie prvovýrobcom (chovateľom/drobnochovateľom): c priamo konečným spotrebiteľom - na farme; c priamo konečným spotrebiteľom - na miestnom trhovisku (adresa trhoviska a obec):
c miestnym maloobchodným prevádzkarniam, ktoré priamo zásobujú konečných spotrebiteľov +Uviesť názvy a adresy jednotlivých predajní/ reštaurácií/zariadení spoločného stravovania: |
3. XcX Priame dodávanie (predaj) malého množstva MEDU zvlastnej produkcie prvovýrobcom- držiteľom včelstiev (včelárom- musí byť zaregistrovaný aj podľa bodu II.1. na str. 4): priamo konečným spotrebiteľom - v priestoroch držiteľa včelstiev ; cX priamo konečným spotrebiteľom - na miestnom trhovisku (adresa trhoviska a obec):
c miestnym maloobchodným prevádzkarniam, ktoré priamo zásobujú konečných spotrebiteľov +Uviesť názvy a adresy jednotlivých predajní/ reštaurácií/zariadení spoločného stravovania: |
4.1. c Priamy predaj alebo dodávanie prvovýrobcom - užívateľom poľovného revíru (musí byť zaregistrovaný aj podľa bodu II. 2.1. a 2.2. na str. 4) malého množstva ulovenej VOĽNE ŽIJÚCEJ ZVERI
c veľká voľne žijúca zver; /špecifikovať druhy:
c malá voľne žijúca zver; /špecifikovať druhy:
+Uviesť názvy a adresy jednotlivých predajní/ reštaurácií/zariadení spoločného stravovania:
4.2. c Predaj prvovýrobcom - užívateľom poľovného revíru (musí byť zaregistrovaný aj podľa bodu II. 2.1. a 2.2. na str. 4) malého množstva ZVERINY - MÄSA z ulovenej voľne žijúcej zveri priamo konečnému spotrebiteľovi na mieste c veľká voľne žijúca zver; /špecifikovať druhy:
c malá voľne žijúca zver; /špecifikovať druhy: |
5. c Priame dodávanie (predaj) prvovýrobcom (chovateľom, drobnochovateľom) malého množstva MÄSA: c HYDINY a/alebo c kRÁLIKOV zabitých na farme (v chove) prvovýrobcu
c priamo konečným spotrebiteľom - na farme c priamo konečným spotrebiteľom - na miestnom trhovisku (adresa trhoviska a obec):
c miestnym maloobchodným prevádzkarniam, ktoré priamo zásobujú konečných spotrebiteľov +Uviesť názvy a adresy jednotlivých predajní/ reštaurácií/zariadení spoločného stravovania: |
II. PRVOVÝROBA PRODUKTOV ŽIVOČÍŠNEHO PÔVODU |
|
2.1. c lov, usmrcovanie, vyvrhovanie voľne žijúcej zveri a jej preprava c do prevádzkarne na manipuláciu so zverou alebo c do zberného strediska/ - prvovýrobca- užívateľ poľovného revíru (uviesť revír):
|
|
III. ĎALŠIE PODROBNOSTI O REGISTROVANEJ PREVÁDZKARNI/ČINNOSTI |
1. c Ak ide o novú prevádzkareň «/novú činnosť«, ktorá podlieha registrácii - DÁTUM ZAČATIA ČINNOSTI: od:…………….…………………………………………. |
2. c Ak ide o sezónnu činnosť- OBDOBIE, v ktorom sa bude každoročne vykonávať: od:………………………………………….........….…do:………………………………………….............. |
- ak ide o novú prevádzkareň /novú činnosť , ktorá podlieha tejto registrácii, musí prevádzkovateľ
potravinárskeho podniku vyplniť a predložiť príslušnej RVPS žiadosť o registráciu
za čatím činnosti.
28 dní pred
Časť 3. Potvrdenie žiadosti |
Ja, dole podpísaný týmto podľa § 40 zákona č. 39/2007 Z. z. o veterinárnej starostlivosti a v súlade s článkom 6 ods. 2 nariadenia (ES) č. 852/2004 žiadam príslušný orgán veterinárnej správy o registráciu prevádzkarne potravinárskeho podniku, ktorá je pod mojou kontrolou««, uvedenej v ČASTI 1. tejto žiadosti.
Dňa:....2......0..........0......2..........2......0......2.....0......................................... V:......V......Č.......I....E......L.....K.......O.......V......O..........................................................................................................................................
(deň/mesiac/rok) (miesto)
Meno a priezvisko osoby oprávnenej podľa Obchodného registra alebo Živnostenského registra konať menom potravinárskeho podniku (body A. a B. časti 1 na str. 1): alebo
Meno a priezvisko fyzickej osoby, ktorá nie je podnikateľom (bod C. časti 1 na str. 1):
JAROSLAV TRUDIK
...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
.(Meno a priezvisko vyplniť čitateľne veľkými tlačenými písmenami)
Funkcia:.................................................................................................................................................................................................................................
Podpis:......................................P......O.......D.......P......Í.....S.....A.......Ť........S......A.....................................................................................................................................
Pečiatka:
(netýka sa fyzickej osoby, ktorá nie je podnikateľom)
UPOZORNENIE: -«ak ide o n ovú prevá dz k a reň/novú č inn os ť , ktorá podlieha tejto registrácii, musí prevádzkovateľ potravinárskeho podniku vyplniť a predložiť príslušnej RVPS žiadosť o registráciu 2 8 dní pred za č atím č innos ti . -po podaní tejto žiadosti a po registrácii je každý prevádzkovateľ potravinárskeho podniku povinný poskytovať príslušnej RVPS AKTUÁLNE informácie o prevádzkarni a oznamovať jej bezodk l a dne všetk y zmeny v činnostiach prevádzkarne, ktoré uviedol vyššie, vrátane uzavretia tejto prevádzkarne, prerušenia jej činnosti alebo uk onč enia jej č inno sti. |
Poz ná mka:
V prípade pr ob lémov so získaním tohto formulára z internetu alebo potreby poradiť sa s vypĺňaním a podávaním žiadosti, je potrebné obrátiť sa na územne príslušnú regionálnu veterinárnu a potravinovú správu podľa sídla podnikateľa/alebo adresy prevádzkarne, ktorá bude žiadateľa informovať a poskytne mu pomoc s vypĺňaním žiadosti.